header logo FlagNED FlagENG FlagGER FlagFRA

Double Ramasse

Raapt zeer eenvoudig uw boules op en ook ELKE soort but

Veelgestelde vragen

De meeste van uw vragen over de Double Ramasse worden hier beantwoord.

Mocht u toch nog andere vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten via onze Contact informatie, maar leest u alstublieft eerst onze "Veelgestelde vragen" voordat u ons mailt.Vragen:

1. Wat betekent Double Ramasse?

2. Wie heeft er voordeel bij de Double Ramasse?

3. Moet ik dure magnetische butjes gebruiken bij de Double Ramasse?

4. Moeten mijn butjes een minimale grootte hebben?

5. Is de Double Ramasse wel sterk genoeg om mijn boules op te rapen?

6. Wat is de lengte en het gewicht van de Double Ramasse?

7. Wat is petanque?Antwoorden:


1. Wat betekent Double Ramasse?

Double Ramasse komt voort uit de Franse taal en betekent "dubbele opraap". Dus twee manieren van oprapen, namelijk door middel van de magneet voor uw boule(s) en door middel van de ring voor uw but.


2. Wie heeft er voordeel bij de Double Ramasse?

Iedereen die petanque of elke andere vorm van Jeu de Boules speelt kan gebruik maken van de Double Ramasse. Maar vooral die mensen die moeite hebben met het zelfstandig oprapen van hun boule(s) en hun but, omdat zij fysieke of andere beperkingen hebben zijn zeer geholpen bij het gebruik van de Double Ramasse. Het maakt hen minder afhankelijk van anderen.


3. Moet ik dure magnetische butjes gebruiken bij de Double Ramasse?

De Double Ramasse maakt gebruik van een eenvoudige maar vernuftige ring-techniek, waarmee ELKE soort but (goedkope houten, geribbelde kunststof en zelfs de gemagnetiseerde) kunt oprapen door middel van het hefboom-mechaniek van de ring. Dus zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een magneet. Daardoor bent u dus niet afhankelijk van dure gemagnetiseerde butjes.


4. Moeten mijn butjes een minimale grootte hebben?

Omdat de ring aan het eind van de Double Ramasse groot genoeg (3,5 cm / 1,38 inch) is om over elke (volgens de internationale petanque regels) toegestane but heen te komen, kunt u met de Double Ramasse elke but oprapen en hoeft uw but dus niet aan bepaalde afmetingen te voldoen.


5. Is de Double Ramasse wel sterk genoeg om mijn boules op te rapen?

De Double Ramasse bestaat uit een stevige telescoop, die vervaardigd is uit een ijzeren legering die zeker sterk genoeg is om uw boules één voor één op te rapen. De boule wordt daarbij wel geacht om recht omhoog te worden opgeraapt, zodanig dat de boule recht onder de magneet hangt en in die houding omhoog getild wordt.


6. Wat is de lengte en het gewicht van de Double Ramasse?

De lengte van de Double Ramasse is 77 cm / 30 inches en hij weegt slechts 75 gram / 0.165 pounds.


7. Wat is petanque?

Petanque is het balspel dat in de volksmond ook wel bekend staat als Jeu de Boules. Maar Jeu de Boules is in feite de verzamelnaam voor alle Franse balspelen, waarvan petanque de populairste is. Het doel van petanque om met je team als eerste 13 punten te verzamelen. Dit doel bereik je door aan het eind van elke werpronde zoveel mogelijk ballen van jouw team dichter bij het houten balletje (de but) te krijgen dan de eerstvolgende (beste) bal van de tegenpartij. Dit aantal is dan het aantal punten dat je verzameld hebt in een werpronde. Het spel wordt gespeeld op een afstand van 6 tot 10 meter en tussen teams van één tegen één (tête a tête), twee tegen twee (doublette) en drie tegen drie (triplette).Back-To-Top